12:06

Sernik kukułka


Wspaniały sernik o intensywnym smaku cukierków kukułka. Jeden z moich ulubionych serników, zaraz po serniku idealnym. Nie spodziewałam się, że będzie aż tak dobry także z całego serca polecam ten przepis.


Składniki:

Biszkopt pieczemy zgodnie z przepisem, studzimy. Ser miksujemy z cukrem, jajkami i jogurtem naturalnym. Do gotowej masy dodajemy dwa budynie oraz likier czekoladowy, miksujemy około 2 minut.

Połowę masy serowej wlewamy na upieczony biszkopt, pozostałą miksujemy z masą kukułkową. Drugą część masy wlewamy powoli do foremki, wyrównujemy. Delikatnie robimy zagłębienia łyżką, by masa się lekko wymieszała i utworzyła wzorki.

Sernik wstawiamy do nagrzanego do 160*C piekarnika na 70minut, studzimy w piekarniku (obowiązkowo, bo inaczej sernik pęknie), ostudzony wstawiamy do lodówki na 10 godzin. Gotowy sernik posypujemy płatkami czekoladowymi. 










2 komentarze:

  1. pysznie wygląda ten sernik, bardzo lubię kukułki, więc myślę, że i on by mi smakował

    OdpowiedzUsuń
  2. Moje smaki, wygląda przepysznie))

    OdpowiedzUsuń

1. Dziękuję za pozostawienie komentarza.

2. Jeśli masz jakieś pytania to zawsze możesz napisać do mnie maila: mwroblewska@pro.wp.pl

Instagram #gotowanieiblogowanie @gotowanieiblogowanie