15:00

Gruszka ze śliwką w cieście francuskim

 



Cudowny deser prosto na gorąco. Pachnący gruszką, śliwką i likierem tiramisu. Smak jest obłędny.


Składniki:
(4 desery)


Ciasto francuskie składamy na pół i dzielimy na cztery części. Gruszki myjemy, przecinamy na pół i wydrążamy gniazda z nasionami, śliwki również przecinamy na dwie części. W naczyniu żaroodpornym lub małej foremce układamy ciasto francuskie, następnie pół gruszki i dwie połówki śliwek. Całość skrapiamy 50ml likieru o smaku tiramisu. Deser pieczemy przez 15-18 minut w temperaturze 200*C.




Na zdjęciach:
  • małe naczynie żaroodporne Uroki Prowansji - Empik

3 komentarze:

  1. Fajny deserek, zapachniało aż u mnie

    OdpowiedzUsuń
  2. Mmmm, wygląda kusząco! Uwielbiam zapiekane owoce :)
    http://rankiemwszystkolepsze.blogspot.com/

    OdpowiedzUsuń
  3. Uwielbiam takie deserki. Są bardzo aromatyczne :-)

    OdpowiedzUsuń

1. Dziękuję za pozostawienie komentarza.

2. Jeśli masz jakieś pytania to zawsze możesz napisać do mnie maila: mwroblewska@pro.wp.pl

Instagram #gotowanieiblogowanie @gotowanieiblogowanie