Cudowny deser prosto na gorąco. Pachnący gruszką, śliwką i likierem tiramisu. Smak jest obłędny.
Składniki:
(4 desery)
- opakowanie ciasta francuskiego
- 2 gruszki
- 4 śliwki
- 200ml likieru Canari tiramisu
Ciasto francuskie składamy na pół i dzielimy na cztery części. Gruszki myjemy, przecinamy na pół i wydrążamy gniazda z nasionami, śliwki również przecinamy na dwie części. W naczyniu żaroodpornym lub małej foremce układamy ciasto francuskie, następnie pół gruszki i dwie połówki śliwek. Całość skrapiamy 50ml likieru o smaku tiramisu. Deser pieczemy przez 15-18 minut w temperaturze 200*C.
Na zdjęciach:
- małe naczynie żaroodporne Uroki Prowansji - Empik
Fajny deserek, zapachniało aż u mnie
OdpowiedzUsuńMmmm, wygląda kusząco! Uwielbiam zapiekane owoce :)
OdpowiedzUsuńhttp://rankiemwszystkolepsze.blogspot.com/
Uwielbiam takie deserki. Są bardzo aromatyczne :-)
OdpowiedzUsuń