Aromatyczna i rozpływająca się w ustach ryba, o ostrej nucie dzięki czerwonym ziarnom pieprzu i lekkim posmaku limonki. Koniecznie spróbujcie.
Składniki:
Rybę skrapiamy sokiem z limonki, układamy w naczyniu żaroodpornym i przyprawiamy pieprzem czerwonym i solą. Śmietanę mieszamy z łyżką sosu sojowego, wlewamy do naczynia.
Cebulę i limonkę kroimy w plastry, układamy na rybie, posypujemy rozgniecionymi ziarenkami czerwonego pieprzu. Wstawiamy do piekarnika (200*C) i pieczemy przez 25 minut.
Składniki:
- 800g filetów z mintaja
- 400g śmietanki 30%
- 1 czerwona cebula
- pół limonki
- pęczek natki pietruszki
- 1 łyżka sosu sojowego ciemnego
- sól, pieprz czerwony
Rybę skrapiamy sokiem z limonki, układamy w naczyniu żaroodpornym i przyprawiamy pieprzem czerwonym i solą. Śmietanę mieszamy z łyżką sosu sojowego, wlewamy do naczynia.
Cebulę i limonkę kroimy w plastry, układamy na rybie, posypujemy rozgniecionymi ziarenkami czerwonego pieprzu. Wstawiamy do piekarnika (200*C) i pieczemy przez 25 minut.
Ależ pięknie wygląda <3
OdpowiedzUsuń