08:30

Mintaj w sosie śmietanowym z czerwonym pieprzem


Aromatyczna i rozpływająca się w ustach ryba, o ostrej nucie dzięki czerwonym ziarnom pieprzu i lekkim posmaku limonki. Koniecznie spróbujcie.

Składniki:
  • 800g filetów z mintaja
  • 400g śmietanki 30%
  • 1 czerwona cebula
  • pół limonki
  • pęczek natki pietruszki
  • 1 łyżka sosu sojowego ciemnego
  • sól, pieprz czerwony

Rybę skrapiamy sokiem z limonki, układamy w naczyniu żaroodpornym i przyprawiamy pieprzem czerwonym i solą. Śmietanę mieszamy z łyżką sosu sojowego, wlewamy do naczynia.

Cebulę i limonkę kroimy w plastry, układamy na rybie, posypujemy rozgniecionymi ziarenkami czerwonego pieprzu. Wstawiamy do piekarnika (200*C) i pieczemy przez 25 minut. 











1 komentarz:

1. Dziękuję za pozostawienie komentarza.

2. Jeśli masz jakieś pytania to zawsze możesz napisać do mnie maila: mwroblewska@pro.wp.pl

Instagram #gotowanieiblogowanie @gotowanieiblogowanie