11:00

Tarta z serem i szynką


Kremowa i krucha tarta wytrawna, dużo sera i szynki. Smakuje wyśmienicie na ciepło jak i również w wersji zimnej. Cudowne danie, które może być śniadaniem, obiadem, kolacją czy przystawką na przyjęciu. 



Składniki:

Ciasto przygotowujemy zgodnie z przepisem. Upieczony spód studzimy, letni wypełniamy farszem. 
Ser ścieramy na tarce, szynkę kroimy w kostkę. Jajko roztrzepujemy w mleku, dodajemy śmietanę i doprawiamy natką, solą i pieprzem. 

Na spód tarty układamy starty ser i szynkę, całość zalewamy przygotowanym sosem śmietanowym. Tartę wstawiamy do gorącego piekarnika, nagrzanego do 190*C i pieczemy przez 30 minut.


Różowy talerz Arv, ręcznik kuchenny w różową kratkę oraz formę na tartę możecie kupić w Ikeii, jeśli jednak wolicie zakupy online to zapraszam do sklepu Amicus na allegro. Część oferty jest dostępna od razu na aukcjach, a pozostałe produkty na zamówienie.









2 komentarze:

  1. świetna tarta! uwielbiam wytrawne tarty;) zapraszam na moją ; ''3 sery z porem i kurczakiem'' pozdrawiam
    http://gotujenacodzien.blogspot.com/2015/10/tarta-3-sery-z-porem-i-kurczakiem.html

    OdpowiedzUsuń
  2. To jest całkowita prawda! Ile razy już popełniłam ten sam błąd i kupiłam coś, bo było tanie...
    www.dziurawykociol.pl

    OdpowiedzUsuń

1. Dziękuję za pozostawienie komentarza.

2. Jeśli masz jakieś pytania to zawsze możesz napisać do mnie maila: mwroblewska@pro.wp.pl

Instagram #gotowanieiblogowanie @gotowanieiblogowanie