10:30

Pełnoziarniste muffinki z suszoną figą





Kupione muffinki nawet nie mogą liczyć się z tymi domowymi, pachnącymi i świeżymi. Zrobienie ich zajmuje ok.10 minut a efekt jest boski!




Składniki:
(12-14 małych lub 6-8 dużych)
 


Muffiny przygotowałam zgodnie z wcześniejszym przepisem - Klasyczne muffinki - jednak mąkę jasną wymieniłam na pszenną pełnoziarnistą typ 1850. 



Gotowe ciasto przełożyłam do papilotek na 3/4 wysokości i do każdej wsadziłam suszoną figę i docisnęłam. Babeczki piekłam zgodnie z wcześniejszym przepisem przez ok. 15-18 minut w temperaturze 180*C. 



3 komentarze:

  1. Bardzo apetyczne! Ja coraz częściej zamieniam mąkę białą na pełnoziarnistą:)

    OdpowiedzUsuń
  2. Figi bardzo lubię ale jeszcze muffinek z nimi nie robiłam :-) pysznie :-)

    OdpowiedzUsuń

1. Dziękuję za pozostawienie komentarza.

2. Jeśli masz jakieś pytania to zawsze możesz napisać do mnie maila: mwroblewska@pro.wp.pl

Instagram #gotowanieiblogowanie @gotowanieiblogowanie