Kupione muffinki nawet nie mogą liczyć się z tymi domowymi, pachnącymi i świeżymi. Zrobienie ich zajmuje ok.10 minut a efekt jest boski!
(12-14 małych lub 6-8 dużych)
- muffiny
- mąka pełnoziarnista pszenna typ 1850
- suszone figi od Skworcu
Muffiny przygotowałam zgodnie z wcześniejszym przepisem - Klasyczne muffinki - jednak mąkę jasną wymieniłam na pszenną pełnoziarnistą typ 1850.
Gotowe ciasto przełożyłam do papilotek na 3/4 wysokości i do każdej wsadziłam suszoną figę i docisnęłam. Babeczki piekłam zgodnie z wcześniejszym przepisem przez ok. 15-18 minut w temperaturze 180*C.
Bardzo apetyczne! Ja coraz częściej zamieniam mąkę białą na pełnoziarnistą:)
OdpowiedzUsuńNie jadłam takiej figi :)
OdpowiedzUsuńFigi bardzo lubię ale jeszcze muffinek z nimi nie robiłam :-) pysznie :-)
OdpowiedzUsuń