Genialne paluszki nadziane kabanosem z indyka i podane z meksykańskim sosem. Znikają szybciej, niż zostały zrobione. Smakują pysznie zarówno na zimno i na ciepło :)
Składniki:
- opakowanie ciasta francuskiego
- kabanosy z indyka (mogą być inne)
- sos salsa mexicana od Folwark
Ciasto francuskie rozwijamy z rolki, kroimy na paski szerokości 3cm i długości odpowiadającej kabanosowi dodając po 1cm z każdej strony. Kabanosa umieszczamy na kawałku ciasta, zawijamy końce do środka i rolujemy ciasto na kształt paluszka. Należy dobrze docisnąć ciasto i je skleić, by podczas pieczenia kabanos nie wyleciał ze środka. Paluszki pieczemy w rozgrzanym piekarniku o temperaturze 200*C przez około 6-8 minut.
Polecam z sosem meksykańskim, który dzięki swojej pikanterii świetnie wzbogaca smak paluszków.
Na zdjęciach:
- talerz duży płaski Onse Colle - Villa d'Este
Bardzo fajne. Kabanosy już zamykałam w ciasto francuskie ale troszkę inaczej. Twoja propozycja zapowiada się pysznie :-)
OdpowiedzUsuńBardzo fajne. Kabanosy już zamykałam w ciasto francuskie ale troszkę inaczej. Twoja propozycja zapowiada się pysznie :-)
OdpowiedzUsuńNie lubię takiego połączenia :)
OdpowiedzUsuń