15:00

Jajko w cieście francuskim i wędzonym łososiem

 





Pyszne śniadanie: francuskie ciasto, upieczone jajko, świeża bazylia i dodatek wędzonego łososia. Czego chcieć więcej? Pysznej kawy lub herbaty i wolnej chwili, by się tym wszystkim rozkoszować. 


Składniki:


Ciasto francuskie dzielimy na 4 kwadraty, zwijamy boki i formujemy prostokątne ciastko na wzór wielkanocnego mazurka. Jajko wbijamy do foremki z ciasta, posypujemy bazylią i doprawiamy świeżo zmielonym pieprzem. Paprykę kroimy na kawałki, dodajemy do jajka. Pieczemy przez 12-14 minut w temperaturze 200*C.

 
Na upieczone jajko nakładamy porcję wędzonego łososia i od razu podajemy.  




Na zdjęciach:
http://porcelanabogucice.pl/

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

1. Dziękuję za pozostawienie komentarza.

2. Jeśli masz jakieś pytania to zawsze możesz napisać do mnie maila: mwroblewska@pro.wp.pl

Instagram #gotowanieiblogowanie @gotowanieiblogowanie