Pyszne śniadanie: francuskie ciasto, upieczone jajko, świeża bazylia i dodatek wędzonego łososia. Czego chcieć więcej? Pysznej kawy lub herbaty i wolnej chwili, by się tym wszystkim rozkoszować.
Składniki:
- 1 rolka ciasta francuskiego
- 4 jajka
- 100g łososia wędzonego z dodatkiem szparagów od Suempol
- 1 czerwona papryka
- garść bazylii
- świeżo mielony pieprz
Ciasto francuskie dzielimy na 4 kwadraty, zwijamy boki i formujemy prostokątne ciastko na wzór wielkanocnego mazurka. Jajko wbijamy do foremki z ciasta, posypujemy bazylią i doprawiamy świeżo zmielonym pieprzem. Paprykę kroimy na kawałki, dodajemy do jajka. Pieczemy przez 12-14 minut w temperaturze 200*C.
Na upieczone jajko nakładamy porcję wędzonego łososia i od razu podajemy.
Na zdjęciach:
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
1. Dziękuję za pozostawienie komentarza.
2. Jeśli masz jakieś pytania to zawsze możesz napisać do mnie maila: mwroblewska@pro.wp.pl