09:30

Kakaowa jaglanka na śniadanie - płatki jaglane i surowe kakao




Owsianka czy jaglanka to jedno z najpopularniejszych śniadań w naszym domu, zazwyczaj przygotowuję kilka porcji w śniadaniowych miseczkach, a rano tylko odgrzewamy. Po tygodniu owsianki z rodzynkami, mocno zatęskniłam za czymś prawie czekoladowym. Tak powstała śniadaniowa jaglanka z kakao. 



Składniki na dwie porcje:
  • 100g płatków jaglanych
  • 200ml mleka
  • 400ml wody
  • 10g kakao (ja używam surowego sproszkowanego)


Do garnka wlewam mleko oraz wodę, dodaję płatki jaglane i zagotowuję. Odstawiam z ognia, mieszam z kakao i przekładam do miseczek. Zostawiam na 10 minut do napęcznienia. I już!

Pysznie smakuje z owocami, bakaliami czy wiórkami kokosowymi. Zdrowe i pożywne śniadanie to podstawa.










Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

1. Dziękuję za pozostawienie komentarza.

2. Jeśli masz jakieś pytania to zawsze możesz napisać do mnie maila: mwroblewska@pro.wp.pl

Instagram #gotowanieiblogowanie @gotowanieiblogowanie