Owsianka czy jaglanka to jedno z najpopularniejszych śniadań w naszym domu, zazwyczaj przygotowuję kilka porcji w śniadaniowych miseczkach, a rano tylko odgrzewamy. Po tygodniu owsianki z rodzynkami, mocno zatęskniłam za czymś prawie czekoladowym. Tak powstała śniadaniowa jaglanka z kakao.
Składniki na dwie porcje:
- 100g płatków jaglanych
- 200ml mleka
- 400ml wody
- 10g kakao (ja używam surowego sproszkowanego)
Do garnka wlewam mleko oraz wodę, dodaję płatki jaglane i zagotowuję. Odstawiam z ognia, mieszam z kakao i przekładam do miseczek. Zostawiam na 10 minut do napęcznienia. I już!
Pysznie smakuje z owocami, bakaliami czy wiórkami kokosowymi. Zdrowe i pożywne śniadanie to podstawa.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
1. Dziękuję za pozostawienie komentarza.
2. Jeśli masz jakieś pytania to zawsze możesz napisać do mnie maila: mwroblewska@pro.wp.pl