20:41

Rozgrzewający i kremowy camembert w panierce ziołowej



Smażony, pieczony, z grilla - każda wersja camemberta na gorąco jest wspaniała. Dziś wersja smażona na oleju rzepakowym. Stosuję rafinowany olej rzepakowy w swojej kuchni i cenię go za to, że nie tylko podkreśla smak moich potraw, ale także dlatego, że jest naszym rodzimym skarbem. Taka polska oliwa.



Składniki:
  • 2 serki camembert
  • 1 jajko
  • łyżka pociętych suszonych pomidorów
  • dwie łyżeczki ziół prowansalskich
  • szczypta suszonego chili
  • 3 łyżki oleju rzepakowego rafinowanego

Jajko roztrzepujemy, moczymy w nim serek a następnie obsypujemy go przyprawami.. Czynność powtarzamy dwa razy. Olej rzepakowy rozgrzewamy na patelni, na gorący wkładamy ser i smażymy po 3 minuty z każdej strony. Podajemy na gorąco.






Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

1. Dziękuję za pozostawienie komentarza.

2. Jeśli masz jakieś pytania to zawsze możesz napisać do mnie maila: mwroblewska@pro.wp.pl

Instagram #gotowanieiblogowanie @gotowanieiblogowanie