11:00

Zielone masło - z kolendrą, koperkiem i czosnkiem



Wspaniałe i aromatyczne zielone masełko, idealne do grillowanych mięs czy warzywnych kanapek.


Składniki:
  • 150g masła
  • 2 łyżki koperku
  • 4 łyżki kolendry
  • 2 wyciśnięte ząbki czosnku
  • dwie szczypty soli
  • dwie szczypty pieprzu

Masło w temperaturze pokojowej, koperek, kolendrę, czosnek oraz przyprawy umieszczamy w kielichu blendera (używam Nutri Boost od Russell Hobbs) i miksujemy do uzyskania gładkiego, zielonego masła. Przekładamy do miseczki i wstawiamy do lodówki na godzinę.










1 komentarz:

1. Dziękuję za pozostawienie komentarza.

2. Jeśli masz jakieś pytania to zawsze możesz napisać do mnie maila: mwroblewska@pro.wp.pl

Instagram #gotowanieiblogowanie @gotowanieiblogowanie