Skrzydełka bbq to zdecydowanie moje ulubione skrzydełka. Boski zapach pieczonego sosu barbecue roznosi się po całym domu, a przypieczona skórka skrzydełek skrywa w sobie soczyste mięsko.
Składniki:
- 1kg skrzydełek
- 5 łyżek dobrego sosu barbecue
- 1 łyżka dobrego ketchupu
- 2 łyżki sosu sojowego ciemnego
- 1 łyżka miodu
- 1 łyżka tymianku
- 1 łyżka majeranku
- sól, pieprz wg uznania
Skrzydełka myjemy, przecinamy na 3 części, lotki wyrzucamy, doprawiamy solą i pieprzem.
Przygotowujemy marynatę: sos bbq, ketchup, sos sojowy, miód, tymianek i majeranek mieszamy. Gotową marynatą polewamy skrzydełka, dokładnie mieszamy i odstawiamy do lodówki na 60 minut.
Blaszkę wykładamy papierem do pieczenia, wykładamy skrzydełka i przykrywamy warstwą folii aluminiowej. Pieczemy przez 45-55 minut w temperaturze 175*C.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
1. Dziękuję za pozostawienie komentarza.
2. Jeśli masz jakieś pytania to zawsze możesz napisać do mnie maila: mwroblewska@pro.wp.pl