11:00

Skrzydełka barbecue



Skrzydełka bbq to zdecydowanie moje ulubione skrzydełka. Boski zapach pieczonego sosu barbecue roznosi się po całym domu, a przypieczona skórka skrzydełek skrywa w sobie soczyste mięsko.


Składniki:
  • 1kg skrzydełek
  • 5 łyżek dobrego sosu barbecue
  • 1 łyżka dobrego ketchupu
  • 2 łyżki sosu sojowego ciemnego
  • 1 łyżka miodu
  • 1 łyżka tymianku
  • 1 łyżka majeranku
  • sól, pieprz wg uznania


Skrzydełka myjemy, przecinamy na 3 części, lotki wyrzucamy, doprawiamy solą i pieprzem.

Przygotowujemy marynatę: sos bbq, ketchup, sos sojowy, miód, tymianek i majeranek mieszamy. Gotową marynatą polewamy skrzydełka, dokładnie mieszamy i odstawiamy do lodówki na 60 minut.

Blaszkę wykładamy papierem do pieczenia, wykładamy skrzydełka i przykrywamy warstwą folii aluminiowej. Pieczemy przez 45-55 minut w temperaturze 175*C.









Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

1. Dziękuję za pozostawienie komentarza.

2. Jeśli masz jakieś pytania to zawsze możesz napisać do mnie maila: mwroblewska@pro.wp.pl

Instagram #gotowanieiblogowanie @gotowanieiblogowanie