11:00

Jogurtowe muffinki z malinami



Delikatne, puszyste i pachnące latem muffiny. Idealne na śniadanie, do kawy czy jako podwieczorek. Muffiny przygotowałam w przepięknych foremkach od PapilArt.


Składniki:
suche składniki:
  • 350g mąki
  • 1 szklanka cukru
  • 1 łyżeczka sody
  • 1 łyżeczka proszku do pieczenia
mokre składniki:
  • 0,5 szklanki mleka
  • 400g jogurtu naturalnego gęstego
  • 1/2 szklanki oleju
  • 2 jajka 
dodatkowo:
  • garść malin

Suche składniki mieszamy i przesiewamy. Jajka łączymy z mlekiem, jogurtem olejem i roztrzepujemy. Mokre składniki wlewamy do suchych i mieszamy ciasto tylko do lekkiego połączenia się składników - mogą, a wręcz powinny zostać grudki.


Nagrzewamy piekarnik do 180*C, formę na muffinki wykładamy natłuszczonymi papilotkami i napełniamy je ciastem do 3/4 wysokości, w każdą babeczkę wtykamy po 3 maliny. Pieczemy 18 minut lub do suchego patyczka. 








1 komentarz:

1. Dziękuję za pozostawienie komentarza.

2. Jeśli masz jakieś pytania to zawsze możesz napisać do mnie maila: mwroblewska@pro.wp.pl

Instagram #gotowanieiblogowanie @gotowanieiblogowanie