11:00

Sernik na zimno jagodowo-malinowy




Wspaniały i iście letni sernik, niczym mus z jagód z dodatkiem malin i kruchych ciasteczek. Smakuje tak wspaniale.


Składniki:


3 galaretki rozpuszczamy w 100ml wrzątku (dodatek do sera, by masa zgęstniała), odstawiamy do stężenia. 1 galaretkę rozpuszczamy w 400ml wrzątku i odstawiamy do stężenia.

Ser, serki homogenizowane, cukier, jagody oraz maliny miksujemy na gładki krem, dodajemy tężejące galaretki (3 galaretki) i miksujemy do połączenia.

Dodajemy 100g pokruszonych herbatników i łączymy za pomocą szpatułki, by mikser zbyt nie rozdrobnił ciastek.

Spód tortownicy wykładamy pozostałymi 100g herbatników, wlewamy masę serową i wstawiamy do lodówki. Wierzch ciasta zdobimy jagodami i malinami, zalewamy tężejącą galaretką.












5 komentarzy:

  1. Wspaniale wygląda! Ma takie piękne, soczyste kolory :)

    OdpowiedzUsuń
  2. Anonimowy01 sierpnia

    czy mrozone jagody i maliny sprawdzą się w cieście?

    OdpowiedzUsuń
  3. Anonimowy02 sierpnia

    witam! piszesz:ser, serki, maliny i jagody miksujemy na gładki krem " czyli trochę owoców pozostanie w całości, a trochę rozdrobnione?

    OdpowiedzUsuń
  4. Mikser to nie blender, rozdrobni trochę jagody ale częściowo będą w kawałkach. Jeśli zależy Pani na całych owocach, to można podzielić je na pół, i dodać po zmiksowaniu i tylko wymieszać. Tak też się uda :)

    OdpowiedzUsuń

1. Dziękuję za pozostawienie komentarza.

2. Jeśli masz jakieś pytania to zawsze możesz napisać do mnie maila: mwroblewska@pro.wp.pl

Instagram #gotowanieiblogowanie @gotowanieiblogowanie