11:00

Pieczone szparagi z szynką



Klasyczna i pyszna przekąska ze szparagów. Połączenie tych zielonych pyszności z szynką jest po prostu obłędne.

Składniki:
  • pęczek cieniutkich szparagów
  • szynka surowa dojrzewająca
  • oliwa z oliwek
  • szczypta soli

Szparagi myjemy, odcinamy zdrewniałe końcówki. Bierzemy po 3-5 szparagów, owijamy je dwoma plasterkami szynki i układamy na blaszce. Gotowe szparagi posypujemy szczyptą soli (dosłownie szczyptą, bo szynka również odda sól), skrapiamy oliwą i wstawiamy do nagrzanego do 170*C piekarnika. Pieczemy przez 20 minut. 











1 komentarz:

1. Dziękuję za pozostawienie komentarza.

2. Jeśli masz jakieś pytania to zawsze możesz napisać do mnie maila: mwroblewska@pro.wp.pl

Instagram #gotowanieiblogowanie @gotowanieiblogowanie