Łatwy kompot z truskawek, bez konieczności gotowania syropu cukrowego. Jako dziecko widziałam jak w ten sposób przygotowuje kompoty moja mama, teraz sama też tak robię. Kompoty wychodzą pyszne. Trochę po sezonie, ale może skorzystacie w przyszłym roku :)
Składniki:
Składniki:
- truskawki
- cukier
- wrzątek
- goździki
Przepis jest prosty. Każdy słoik napełniamy do połowy truskawkami, dodajemy goździki i cukier. Zalewamy wrzątkiem i pasteryzujemy.
Na 1l słoik dodajemy 2 goździki i 6 łyżek cukru.
Na 0,5l słoik dodajemy 1 goździk i 3 łyżki cukru.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
1. Dziękuję za pozostawienie komentarza.
2. Jeśli masz jakieś pytania to zawsze możesz napisać do mnie maila: mwroblewska@pro.wp.pl