Delikatny serek i grillowany bakłażan to niesamowite połączenie. Gdy przekąska jest dobrze schłodzona, jest wręcz obłędna w smaku.
Składniki:
Składniki:
- 2 bakłażany
- 300g sera białego
- 3 łyżki jogurtu naturalnego
- pęczek szczypiorku
- sól, pieprz
- oliwa z oliwek
Bakłażany kroimy w długie plastry, posypujemy solą i odstawiamy na 60 minut. Plastry dokładnie myjemy z nadmiaru soli, wycieramy ręcznikiem papierowym i smarujemy oliwą z oliwek. Smażymy na patelni grillowej.
Ser mieszamy z jogurtem i pociętym szczypiorkiem, doprawiamy solą i pieprzem, a następnie całość blendujemy na gładką masę.
Plastry bakłażana smarujemy serkiem, zwijamy i wstawiamy do lodówki na 60 minut by nabrały smaku.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
1. Dziękuję za pozostawienie komentarza.
2. Jeśli masz jakieś pytania to zawsze możesz napisać do mnie maila: mwroblewska@pro.wp.pl