15:39

Bakłażan nadziewany białym serem






Delikatny serek i grillowany bakłażan to niesamowite połączenie. Gdy przekąska jest dobrze schłodzona, jest wręcz obłędna w smaku.


Składniki:
  • 2 bakłażany
  • 300g sera białego
  • 3 łyżki jogurtu naturalnego
  • pęczek szczypiorku
  • sól, pieprz
  • oliwa z oliwek


Bakłażany kroimy w długie plastry, posypujemy solą i odstawiamy na 60 minut. Plastry dokładnie myjemy z nadmiaru soli, wycieramy ręcznikiem papierowym i smarujemy oliwą z oliwek. Smażymy na patelni grillowej.

Ser mieszamy z jogurtem i pociętym szczypiorkiem, doprawiamy solą i pieprzem, a następnie całość blendujemy na gładką masę.

Plastry bakłażana smarujemy serkiem, zwijamy i wstawiamy do lodówki na 60 minut by nabrały smaku.







Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

1. Dziękuję za pozostawienie komentarza.

2. Jeśli masz jakieś pytania to zawsze możesz napisać do mnie maila: mwroblewska@pro.wp.pl

Instagram #gotowanieiblogowanie @gotowanieiblogowanie