Sos tatarski jest przepysznym dodatkiem do mięs, przekąsek czy nawet kanapek. Ten domowy jest po prostu wspaniały, warto przygotować go na nadchodzące grillowanie.
Składniki:
- 200g majonezu
- 3 łyżki śmietany
- 1 łyżeczka musztardy
- 1 łyżeczka chrzanu
- 2 jajka ugotowane na twardo
- 1 mała cebula
- pół szklanki marynowanych pieczarek
- 4 ostre ogórki piri piri
- 1 łyżeczka cukru
Majonez mieszamy ze śmietaną, ugotowanym żółtkami, musztardą i chrzanem. Odstawiamy.
Drobno siekamy pieczarki, białka jajek, ogórki oraz cebulkę. Posiekane składniki łączymy z sosem majonezowym. Doprawiamy cukrem, solą i pieprzem. Gotowy sos wstawiamy do lodówki na przynajmniej godzinę.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
1. Dziękuję za pozostawienie komentarza.
2. Jeśli masz jakieś pytania to zawsze możesz napisać do mnie maila: mwroblewska@pro.wp.pl