- 500g filetów z mintaja
- 2 jajka
- 100g mąki
- pęczek pietruszki
- ząbek czosnku
- 2 łyżki oliwy z oliwek
- pieprz, sól
- szczypta chili
- olej do smażenia
- buraczki kulki
- dynia marynowana
Pietruszkę drobno siekamy, ząbek czosnku przeciskamy przez praskę, wszystko mieszamy z oliwą z oliwek. Filety nacieramy pastą pietruszkową (grubo) i wkładamy do lodówki na 30 minut. Doprawiamy chili, solą i pieprzem. Jajka roztrzepujemy, moczymy filety, a następnie panierujemy je w mące – czynność powtarzamy jeszcze raz. Smażymy na złoto.
Rybkę podałam z marynowaną dynią oraz buraczkami.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
1. Dziękuję za pozostawienie komentarza.
2. Jeśli masz jakieś pytania to zawsze możesz napisać do mnie maila: mwroblewska@pro.wp.pl