Zostało mi kiedyś trochę makaronu z obiadu, zerknęłam wieczorem co mam w lodówce i tak postała pyszna sałatka makaronowa. Uwielbiam ją i zawsze chętnie ją przygotowuję.
Składniki:
- 200g makaronu (serduszka, pióra itp.)
- 200g polędwicy sopockiej (dwa grube plastry)
- 100g sera żółego
- 1 długi ogórek zielony
- 8 rzodkiewek
- 2 łyżki szczypiorku
- 2 łyżki majonezu
- pieprz - opcjonalnie
Makaron gotujemy al dente, odcedzamy, zostawiamy to wystudzenia.
Ogórek obieramy, kroimy w kostkę. Rzodkiewki myjemy, odcinamy końce, kroimy na
cztery części. Szynkę i ser kroimy w kostkę.
Wszystkie składniki mieszamy w misce, opcjonalnie doprawiamy
pieprzem.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
1. Dziękuję za pozostawienie komentarza.
2. Jeśli masz jakieś pytania to zawsze możesz napisać do mnie maila: mwroblewska@pro.wp.pl