11:00

Kwiatki wielkanocne z białą kiełbasą


Banalnie prosta przekąska, która zachwyca wyglądem. Smakuje przepysznie zaraz po upieczeniu, jak i następnego dnia. Świetnie również wkomponuje się w małym koszyczku wielkanocnym. 

Składniki:
  • rolka ciasta francuskiego
  • 2 białe kiełbasy parzone
  • chrzan

Ciasto francuskie rozciągamy, wycinamy kwiatki i układamy w odstępach na blaszce. Białą kiełbasę kroimy na plasterki, każdy z nich układamy na środku kwiatka i dociskamy do ciasta. 

Piekarnik rozgrzewamy do 200*C, do gorącego wkładamy kwiatki i pieczemy przez 6-8 minut. Podajemy z chrzanem. 









1 komentarz:

1. Dziękuję za pozostawienie komentarza.

2. Jeśli masz jakieś pytania to zawsze możesz napisać do mnie maila: mwroblewska@pro.wp.pl

Instagram #gotowanieiblogowanie @gotowanieiblogowanie