11:00

Klasyka dzieciństwa - surówka z marchewki i jabłka


Jedna z surówek, którą pamiętam "od zawsze". Najlepsza jest gdy zaraz po przygotowaniu damy jej odpocząć godzinkę.

Składniki:
  • 3 marchewki
  • 2 jabłka
  • 1 łyżka cukru
  • 2 łyżki oleju lnianego

Marchewki i jabłka obieramy, ścieramy na tarce o drobnych oczkach. Łączymy z cukrem, olejem, dokładnie mieszamy i odstawiamy na godzinę. 

W przygotowaniu surówki mojego dzieciństwa pomógł mi robot kuchenny Desire, a cała "robota" trwała mniej niż minutę.  





Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

1. Dziękuję za pozostawienie komentarza.

2. Jeśli masz jakieś pytania to zawsze możesz napisać do mnie maila: mwroblewska@pro.wp.pl

Instagram #gotowanieiblogowanie @gotowanieiblogowanie