Nie
sądziłam, że z dwóch składników może wyjść tak wspaniała przekąska.
Uwielbiam grillowanego oscypka, ale wersji w cieście nigdy nie jadłam.
Taki francuski rożek to wspaniały dodatek do zupy czy gulaszu, a z
dodatkiem żurawiny smakuje genialnie nawet sam.
Składniki:
(8 rożków)
- rolka ciasta francuskiego
- 4 oscypki
- 2 łyżki mleka
- konfitura z żurawiny
Ciasto francuskie rozwijamy, dzielimy na 8 kawałków, oscypki kroimy wzdłuż - dzieląc każdego na dwie części.
Na środku kawałka ciasta układamy połówkę oscypka, składamy ciasto i dociskamy zębami widelca. Gotowe układamy na blaszce, smarujemy dokładnie mlekiem. Pieczemy przez 12-15 minut w temperaturze 190*C.
Upieczone wspaniale smakują z dodatkiem konfitury z żurawiny.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
1. Dziękuję za pozostawienie komentarza.
2. Jeśli masz jakieś pytania to zawsze możesz napisać do mnie maila: mwroblewska@pro.wp.pl