11:14

Wątróbka smażona z jabłkiem



Nie mam wspomnień z dzieciństwa, w których wątróbka jest koszmarem. Moja mama dobrze gotuje, nawet bardzo dobrze i wszystko co przygotowała było smaczne. Szpinak też :) 

Składniki:
  • 500g wątróbki drobiowej (moja jest z kurczaka)
  • 3 łyżki masła
  • 1 cebulka szalotka
  • łyżeczka majeranku
  • 1 jabłko
  • sól i pieprz

Wątróbkę oczyszczam, cebulę kroję w plasterki, jabłko (umyte) razem ze skórką ścieram na tarce. Masło rozpuszczam na patelni, dodaję wątróbkę i smażę na dużym ogniu - z każdej strony na złoto. Zmniejszam ogień, dodaję cebulkę, starte jabłko, majeranek i mieszam wszystko na patelni. Smażę około 4 -5 minut. W ostatniej minucie smażenia przyprawiam solą i pieprzem.






Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

1. Dziękuję za pozostawienie komentarza.

2. Jeśli masz jakieś pytania to zawsze możesz napisać do mnie maila: mwroblewska@pro.wp.pl

Instagram #gotowanieiblogowanie @gotowanieiblogowanie