Nie
mam wspomnień z dzieciństwa, w których wątróbka jest koszmarem. Moja
mama dobrze gotuje, nawet bardzo dobrze i wszystko co przygotowała było
smaczne. Szpinak też :)
Składniki:
- 500g wątróbki drobiowej (moja jest z kurczaka)
- 3 łyżki masła
- 1 cebulka szalotka
- łyżeczka majeranku
- 1 jabłko
- sól i pieprz
Wątróbkę oczyszczam, cebulę kroję w plasterki, jabłko (umyte) razem ze skórką ścieram na tarce. Masło rozpuszczam na patelni, dodaję wątróbkę i smażę na dużym ogniu - z każdej strony na złoto. Zmniejszam ogień, dodaję cebulkę, starte jabłko, majeranek i mieszam wszystko na patelni. Smażę około 4 -5 minut. W ostatniej minucie smażenia przyprawiam solą i pieprzem.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
1. Dziękuję za pozostawienie komentarza.
2. Jeśli masz jakieś pytania to zawsze możesz napisać do mnie maila: mwroblewska@pro.wp.pl