11:00

Tarta wytrawna z łososiem i mozzarellą



Pyszna tarta z wędzonym łososiem, prawdziwą mozzarellą i kilkoma pomidorkami koktajlowymi. Nie spodziewałam się, że będzie taka dobra w smaku. Na ciepło po prostu rozpływa się w ustach. 



Składniki:

Tartę przygotowujemy zgodnie z przepisem, upieczony spód studzimy. 

Jajka roztrzepujemy ze śmietanką, doprawiamy pieprzem. Na wystudzonym spodzie tarty układamy połowę przygotowanego łososia, a następnie zalewamy śmietanką. Mozzarellę kroimy w plasterki, pomidorki w ćwiartki.

Na wierzchu tarty układamy kawałki łososia naprzemiennie z plasterkami mozzarelli, na końcu układamy ćwiartki pomidorków. 

Tartę wstawiamy do nagrzanego do 200*C piekarnika, pieczemy przez 25 minut.







Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

1. Dziękuję za pozostawienie komentarza.

2. Jeśli masz jakieś pytania to zawsze możesz napisać do mnie maila: mwroblewska@pro.wp.pl

Instagram #gotowanieiblogowanie @gotowanieiblogowanie