Pyszna
tarta z wędzonym łososiem, prawdziwą mozzarellą i kilkoma pomidorkami
koktajlowymi. Nie spodziewałam się, że będzie taka dobra w smaku. Na
ciepło po prostu rozpływa się w ustach.
Składniki:
- ciasto na tartę wytrawną (przepis w linku) (200g mąki, 100g masła, 1 jajko, 1 łyżka wody, szczypta soli)
- 200ml śmietanki 30%
- 3 jajka
- 200g wędzonego łososia
- 250g mozzarelli
- 6 pomidorków koktajlowych
- pieprz
Tartę przygotowujemy zgodnie z przepisem, upieczony spód studzimy.
Jajka roztrzepujemy ze śmietanką, doprawiamy pieprzem. Na wystudzonym spodzie tarty układamy połowę przygotowanego łososia, a następnie zalewamy śmietanką. Mozzarellę kroimy w plasterki, pomidorki w ćwiartki.
Na wierzchu tarty układamy kawałki łososia naprzemiennie z plasterkami mozzarelli, na końcu układamy ćwiartki pomidorków.
Tartę wstawiamy do nagrzanego do 200*C piekarnika, pieczemy przez 25 minut.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
1. Dziękuję za pozostawienie komentarza.
2. Jeśli masz jakieś pytania to zawsze możesz napisać do mnie maila: mwroblewska@pro.wp.pl