11:00

Roladki z mięsa mielonego z serem i szynką



Kolejne urozmaicone mielone - nadziane szynką i kawałkiem sera. Smakują całkiem nieźle, są miłą odmianą dla klasycznego mielonego. 



Składniki:

Bułkę namaczamy w mleku, cebulę i paprykę kroimy w kostkę. W misce mieszamy mięso mielone, namoczoną bułkę, paprykę, szczypiorek, cebulę, paprykę słodką i doprawiamy solą i pieprzem.
Plasterek sera zwijamy w rulonik, a następnie owijamy go szynką - tak samo postępujemy z pozostałymi plasterkami.

Bierzemy porcję mięsa, rozpłaszczam na dłoni, na środku kładziemy ser owinięty szynką, formujemy roladkę. Uformowane kotlety odstawiamy na deskę, odstawiamy do lodówki na 30-40 minut. 

Dwa jajka roztrzepujemy, olej rozgrzewamy na patelni. Schłodzone kotlety moczymy w jajku, obtaczamy w bułce tartej i smażmy na złoto z każdej strony. 

Roladki podałam z papryką marnowaną.







Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

1. Dziękuję za pozostawienie komentarza.

2. Jeśli masz jakieś pytania to zawsze możesz napisać do mnie maila: mwroblewska@pro.wp.pl

Instagram #gotowanieiblogowanie @gotowanieiblogowanie