Kolejne
urozmaicone mielone - nadziane szynką i kawałkiem sera. Smakują całkiem
nieźle, są miłą odmianą dla klasycznego mielonego.
Składniki:
- 500g mięsa mielonego z szynki
- 1 czerstwa bułka + mleko do namoczenia
- 1 cebula
- pół czerwonej papryki
- łyżeczka słodkiej papryki
- łyżeczka szczypiorku
- 5 plasterków szynki
- 5 plasterków żółtego sera gouda
- sól i pieprz
- 2 jajka do panierki
- bułka tarta
- olej do smażenia
- słoiczek marynowanej papryki
Bułkę namaczamy w mleku, cebulę i paprykę kroimy w kostkę. W
misce mieszamy mięso mielone, namoczoną bułkę, paprykę, szczypiorek, cebulę, paprykę słodką i doprawiamy solą i pieprzem.
Plasterek sera zwijamy w rulonik, a następnie owijamy go szynką - tak samo postępujemy z pozostałymi plasterkami.
Bierzemy porcję mięsa, rozpłaszczam na dłoni, na środku kładziemy ser owinięty szynką, formujemy roladkę. Uformowane kotlety odstawiamy na deskę, odstawiamy do lodówki na 30-40 minut.
Plasterek sera zwijamy w rulonik, a następnie owijamy go szynką - tak samo postępujemy z pozostałymi plasterkami.
Bierzemy porcję mięsa, rozpłaszczam na dłoni, na środku kładziemy ser owinięty szynką, formujemy roladkę. Uformowane kotlety odstawiamy na deskę, odstawiamy do lodówki na 30-40 minut.
Dwa
jajka roztrzepujemy, olej rozgrzewamy na patelni. Schłodzone kotlety
moczymy w jajku, obtaczamy w bułce tartej i smażmy na złoto z każdej
strony.
Roladki podałam z papryką marnowaną.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
1. Dziękuję za pozostawienie komentarza.
2. Jeśli masz jakieś pytania to zawsze możesz napisać do mnie maila: mwroblewska@pro.wp.pl