10:30

Sałatka z łososiem i awokado

 




Kiedyś już wspominałam, że awokado i łosoś to duet doskonały. W sałatce, na grzance, w sushi - cała plejada pysznych możliwości. Dziś zapraszam na jedną z nich.

Składniki:

  • 1 awokado
  • 100g filetu z łososia
  • 5 liści sałaty strzępiastej
  • 5 pomidorków koktajlowych
  • sól, pieprz
  • łyżka oliwy z oliwek/ oleju rzepakowego
  • 4 łyżki jogurtu naturalnego
  • 1 łyżeczka natki pietruszki

Łososia polewamy oliwą (olejem), oprószamy pieprzem i solą a następnie zawijamy w folię aluminiową. Pieczemy 15 minut w temperaturze 200*C. Jogurt mieszamy z natką pietruszki i doprawiamy pieprzem.

Sałatę myjemy, tniemy w paski, pomidorki kroimy na cztery części a awokado w kostkę. Na talerzu układamy sałatę, pomidorki, awokado i kawałki łososia. Całość polewamy sosem jogurtowym. 





1 komentarz:

1. Dziękuję za pozostawienie komentarza.

2. Jeśli masz jakieś pytania to zawsze możesz napisać do mnie maila: mwroblewska@pro.wp.pl

Instagram #gotowanieiblogowanie @gotowanieiblogowanie