Składniki:
- 2 jajka
- 200g jogurtu naturalnego
- 150ml mleka
- 2 łyżeczki kakao
- 8 łyżek mąki
- 3 szczypty chili
- 50g czekolady deserowej
- 50ml likieru Dalkowski Chocotella*
Jajka, jogurt, 100ml mleka, kakao, mąkę, szczyptę chili miksujemy na gładką masę. Patelnię rozgrzewamy i smażymy placki bez dodatku tłuszczu. Usmażone układamy piętrowo na talerzu.
W rondelku rozpuszczamy czekoladę, dodajemy mleko, chili i mieszamy na gładką polewę. Na koniec dodajemy likier i mieszamy do połączenia. Gotową czekoladą polewamy placki, posypujemy szczyptą chili.
*W wersji dla dzieci należy pominąć alkohol.
Z chęcią bym spróbowała :)
OdpowiedzUsuńWOW! ALE WYGLĄDAJĄ!
OdpowiedzUsuńOMG, ale smaka narobiłaś!
OdpowiedzUsuńChilli to kompletnie nie moja bajka, ale w takiej wersji kusi! :)
OdpowiedzUsuńhttp://rankiemwszystkolepsze.blogspot.com/