Składniki:
- 4 gruszki
- 1 opakowanie budyniu waniliowego
- 1 łyżeczka cukru trzcinowego
- 4 łyżki komosy ryżowej od Symbio
- 10 łyżek wody
- miód wielokwiatowy od Sądecki Bartnik
Gruszki myjemy, przecinamy na pół i wydrążamy środek. Układamy w naczyniu żaroodpornym. Komosę gotujemy z wodą i łyżeczką cukru trzcinowego - około 15 minut. Gdyby była zbyt wodnista, odsączamy ją na sitku. Budyń przygotowujemy wg instrukcji na opakowaniu, gorący mieszamy z miękką komosą. Gruszki nadziewamy komosą i polewamy delikatnie miodem. Całość zapiekamy przez 25 minut w temperaturze 170*C.
Na zdjęciach:
- talerzyk deserowy biały - Pepco
O mój Boże, jak to przepysznie wygląda! <3
OdpowiedzUsuń