14:30

Domowy sos czosnkowy





Bez czosnkowego sosu nie wyobrażam sobie pizzy, przekąsek z ciasta francuskiego czy włoskich chlebków. Mocno czosnkowy i domowy jest najlepszy.

Składniki:




Jogurt przelewamy do miski, dodajemy pieprz oraz majonez. Ząbki czosnku przeciskamy przez praskę, a pozostałości z ząbków kroimy w drobne kawałki, wszystko dodajemy do jogurtu. Sos mieszamy, przykrywamy folią aluminiową i odkładamy na 60 minut do lodówki.

 


Na zdjęciach:
  • żaroodporna kokilka ceramiczna - Tesco

1 komentarz:

  1. Gosiu tak jak mój syn do wszystkiego by dawał sos czosnkowy a jak by mógł to by pewnie ciasto jeszcze polał :) pyszny :)

    OdpowiedzUsuń

1. Dziękuję za pozostawienie komentarza.

2. Jeśli masz jakieś pytania to zawsze możesz napisać do mnie maila: mwroblewska@pro.wp.pl

Instagram #gotowanieiblogowanie @gotowanieiblogowanie