11:00

Śródziemnomorskie chlebki

 





Od kiedy poznałam kuchnię indyjską, częściej jako dodatek wybieram cienkie chlebki niż ryż. Skuszona przyprawą śródziemnomorską i pozostałym kawałkiem ciasta na pizze wymyśliłam takie o to chlebki.




Składniki na 6 chlebków

Wyrośnięte ciasto na pizzę ponownie zagniatamy, rolujemy i przecinamy na 6 kawałków. Każdy z nich rozciągamy w rękach formując mini pizzę i układamy na blaszce. Przyprawę śródziemnomorską mieszamy z oliwą z oliwek i tą mieszanką grubo smarujemy chlebki. Możemy je również jeszcze dodatkowo obsypać przyprawą. Pieczemy 8 minut w piekarniku nagrzanym do 200*C. 


Chlebki smakują genialnie same, ale również z sosem czosnkowym, fetą czy jako baza kanapki. 



1 komentarz:

  1. Ale super te chlebki :-) z chęcią bym spróbowała jak smakują :-)

    OdpowiedzUsuń

1. Dziękuję za pozostawienie komentarza.

2. Jeśli masz jakieś pytania to zawsze możesz napisać do mnie maila: mwroblewska@pro.wp.pl

Instagram #gotowanieiblogowanie @gotowanieiblogowanie