17:30

Rogaliki croissant nadziane żółtym serem

 




Pyszne domowe rogaliki nadziane serem. Smakują bosko, pięknie pachną i długo zachowują świeżość. Idealne na śniadanie lub do zabrania w podróż :)



Składniki:


Ciasto delikatnie rozwijamy, dzielimy nożem na 6 trójkątów. Plastry sera kroimy na cienkie paski i układamy po kilka sztuk na początku trójkąta. Zawijamy rogaliki. 


Gotowe rogaliki układamy w odstępach na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia, nagrzewamy piekarnik do 160*C i pieczemy ok. 20 minut. Radzę pilnować czasu, moje piekły się 23 minuty i ciut się spiekły - ale nadal były pyszne :)



Na zdjęciach:
  • talerz duży płaski Onse Colle - Villa d'Este

2 komentarze:

  1. Nigdy nie piekłam croissantów z żółtym serem, wypróbuję na pewno. A w talerzu się po prostu zakochałam! ;)

    Pozdrawiam i zapraszam do mnie: www.kuchniamalwinki.pl

    OdpowiedzUsuń

1. Dziękuję za pozostawienie komentarza.

2. Jeśli masz jakieś pytania to zawsze możesz napisać do mnie maila: mwroblewska@pro.wp.pl

Instagram #gotowanieiblogowanie @gotowanieiblogowanie