Zrobienie sosu trwa mniej więcej tyle, co ugotowanie makaronu. Szybki bardzo smaczny obiad z orzechami pecan i migdałami w płatkach.
(sos dla dwóch osób)
- 100g mascarpone
- 1 szalotka
- 8 orzechów pecan od Piątnicy
- 50g migdałów w płatkach
- 1 łyżka oleju kokosowego
- 50ml wody
- 3 łyżki pomidorów suszonych igiełek od Piątnicy
- pieprz, papryka ostra
Orzechy i migdały mielimy na gładką posypkę. Szalotkę kroimy na cienkie plasterki, podsmażamy na oleju kokosowy, pod koniec dodajemy zmielone orzechy i pomidory suszone. Całość podsmażamy ok. 3 minut, dodajemy mascarpone, wodę i mieszamy do uzyskania gładkiego sosu. Doprawiamy papryką i pieprzem.
Na zdjęciach:
- talerz glęboki czarny Authentic - Luminarc
intrygujący przepis, takiego sosu jeszcze nie widziałam :D
OdpowiedzUsuńOrzechy, mascarpone... Wszystko co kocham, pyszne danie! Pozdrawiam, gingerbreath.blox.pl
OdpowiedzUsuńPyszności, uwielbiam takie makarony!
OdpowiedzUsuń