10:30

Makaron z ostrym sosem orzechowym



Zrobienie sosu trwa mniej więcej tyle, co ugotowanie makaronu. Szybki bardzo smaczny obiad z orzechami pecan i migdałami w płatkach.



Składniki:
(sos dla dwóch osób)


Orzechy i migdały mielimy na gładką posypkę. Szalotkę kroimy na cienkie plasterki, podsmażamy na oleju kokosowy, pod koniec dodajemy zmielone orzechy i pomidory suszone. Całość podsmażamy ok. 3 minut, dodajemy mascarpone, wodę i mieszamy do uzyskania gładkiego sosu. Doprawiamy papryką i pieprzem.






Na zdjęciach:

  • talerz glęboki czarny Authentic - Luminarc

3 komentarze:

  1. intrygujący przepis, takiego sosu jeszcze nie widziałam :D

    OdpowiedzUsuń
  2. Orzechy, mascarpone... Wszystko co kocham, pyszne danie! Pozdrawiam, gingerbreath.blox.pl

    OdpowiedzUsuń

1. Dziękuję za pozostawienie komentarza.

2. Jeśli masz jakieś pytania to zawsze możesz napisać do mnie maila: mwroblewska@pro.wp.pl

Copyright © 2014 Lifestyle by Gotowanie i blogowanie , Blogger