10:30

Makaron z ostrym sosem orzechowym



Zrobienie sosu trwa mniej więcej tyle, co ugotowanie makaronu. Szybki bardzo smaczny obiad z orzechami pecan i migdałami w płatkach.



Składniki:
(sos dla dwóch osób)


Orzechy i migdały mielimy na gładką posypkę. Szalotkę kroimy na cienkie plasterki, podsmażamy na oleju kokosowy, pod koniec dodajemy zmielone orzechy i pomidory suszone. Całość podsmażamy ok. 3 minut, dodajemy mascarpone, wodę i mieszamy do uzyskania gładkiego sosu. Doprawiamy papryką i pieprzem.






Na zdjęciach:

  • talerz glęboki czarny Authentic - Luminarc

3 komentarze:

  1. intrygujący przepis, takiego sosu jeszcze nie widziałam :D

    OdpowiedzUsuń
  2. Orzechy, mascarpone... Wszystko co kocham, pyszne danie! Pozdrawiam, gingerbreath.blox.pl

    OdpowiedzUsuń
  3. Pyszności, uwielbiam takie makarony!

    OdpowiedzUsuń

1. Dziękuję za pozostawienie komentarza.

2. Jeśli masz jakieś pytania to zawsze możesz napisać do mnie maila: mwroblewska@pro.wp.pl

Instagram #gotowanieiblogowanie @gotowanieiblogowanie