15:00

Francuskie trójąty z dżemem - ciastka z ciasta francuskiego

 





Chyba jedne z najszybszych i najprostszych ciastek. Znikają w podobnym tempie do tego, które towarzyszy ich przygotowaniu i są wspaniałym dodatkiem do porannej kawy.



Składniki:
  • ciasto francuskie
  • dżem porzeczkowy (lub inny smak)
  • 2 łyżki mleka


Ciasto francuskie kroimy na kwadraty, na środku układamy łyżkę dżemu. Ciasto składamy po przekątnej i sklejamy jak pierogi. Piekarnik rozgrzewamy do 200*C, ciastka smarujemy mlekiem i pieczemy przez ok. 8 minut.





Na zdjęciach:
 http://porcelanabogucice.pl/
 

1 komentarz:

  1. Bardzo lubię ciasto francuskie a ten przepis mi się podoba :-) szybko i pysznie :-)

    OdpowiedzUsuń

1. Dziękuję za pozostawienie komentarza.

2. Jeśli masz jakieś pytania to zawsze możesz napisać do mnie maila: mwroblewska@pro.wp.pl

Instagram #gotowanieiblogowanie @gotowanieiblogowanie