15:30

Czy te przyprawy są premium? Przyprawy Premium - Ocena produktu

W paczce od Przypraw Premium otrzymałam aż 18 różnych produktów. Przez miesiąc poznałam dokładnie każdą z nich, aromat, smak i to jak działają na potrawy i z nimi współgrają. Czy rzeczywiście zasługują na miano premium? 


"Sklep Przyprawypremium.pl należy bezpośrednio do producenta przypraw Master Cook Polska. Z nami masz zawsze pewność, że towar jest świeży, bezpieczny, a oferowane przyprawy są najlepszego gatunku. 
Master Cook Polska dostarcza przyprawy i półprodukty piekarnicze do kilkuset podmiotów w całej Polsce i Europie Wschodniej. Co roku cieszymy się widząc jak wielkie jest przywiązanie naszych klientów i sukcesywnie poszerzamy grono odbiorców naszych wyrobów. Wychodząc na przeciw oczekiwaniom stworzyliśmy nową platformę e-handlu, tak aby nasi klienci mieli pełną wygodę w dokonywaniu zakupów. Zapraszamy na zakupy!"

Cukiernictwo


Galaretki
To pierwsze galaretki jakie spotkałam, które nie są pakowane w małe saszetki, a w porządne 1kg opakowania. To bardzo fajne rozwiązanie, a zwłaszcza ekonomiczne. Czy wiecie, że średnia cena galaretek w saszetkach to ~20zł/kg? Edycje limitowane dochodzą nawet do ~31zł/kg. Przyprawy Premium oferują nam galaretkę w cenie 8,90zł/kg.
Pomijając aspekt ekonomiczny, to dla mnie ważny jest kolor galaretki. Nie lubię gdy cytrynowa galaretka okazuje się bardzo blado żółta, czasami psuje to cały efekt deseru. Te galaretki mają obłędne kolory - żółty jest totalnie kanarkowym żółtym. Niebieski przypomina mi Ocean Indyjski, a konkretnie wodę otaczającą Malediwy - może kiedyś zobaczę to na żywo. Truskawkowa zaś ma kolor czerwonych, dojrzałych truskawek. Galaretki nie są mętne, gdy stężeją są idealnie przeźroczyste. 

Cukier z prawdziwą wanilią
Jeśli oczekujecie czegoś więcej niż delikatnej nuty wanilii, jaką dają podrobione cukry z wanilią, a konkretnie wanilinowe, to bardzo spodoba się Wam ten produkt. Cukier jest wręcz ciemny, ze względu na ilość dodanej wanilii, nikt jej nie żałował :) Smak i aromat są bardzo intensywne, każdy bez problemu wyczuje wanilię. Kremy czy ciasta smakują jednak inaczej z tym cukrem, nie jak wanilinowe perfumy, tylko tak, jak smakuje prawdziwa wanilia. Cukier wanilinowy a waniliowy to jednak spora różnica, nie tylko w cenie ale również smaku.

Przyprawa do piernika
Świąteczne pierniczki w sierpniu... :) Zniknęły w zaledwie kilka dni. Z pewnością szybciej zostały zjedzone w porównaniu do czasu, które ciasto musiało spędzić w lodówce. Przyprawa jest bardzo aromatyczna, korzenna i idealnie nadaje się również do grzańca z piwa czy wina.


Przyprawy


Przypraw dostałam najwięcej, z czego jestem bardzo wdzięczna Pani Karolinie z Master Cook Polska.  Z wszystkich jestem bardzo zadowolona, tylko jedną polubiłam, a nie pokochałam jak resztę. 
O której mowa? Lubię mieszanki przypraw, ale gdy nie ma w nich soli. Tak więc przyprawa warzywna, z której zrobiłam świetny bulion do pieczenia kurczaka, została jedynie moją koleżanką. W swojej diecie kontroluję ilość używanej soli, i najczęściej ją pomijam. Mam na myśli świadome dosalanie potraw. Gotowe sosy czy inne produkty zawierają sól, nie przeszkadza mi ona, ale nie chcę dodatkowo doprawiać. Używam soli do ciasta na pizzę czy chleba, ale lubię sama decydować ile jej dodaję. Przyprawa sama w sobie jest bardzo dobra, z całą pewnością ma dużo mniej soli niż popularne kostki bulionowe. Jeśli używacie przypraw typu wszystko w jednym - do mięsa, rosołu czy sosu to tą śmiało polecam, ilość soli nie przeraża. 

Zdecydowanie pokochałam kurkumę, chilli kruszone i pieprz młotkowany. Wreszcie kurkuma nie jest po prostu żółtym barwnikiem, a ma smak i aromat. Chilli kruszone to po prostu kawałki suszonych papryczek, a nie zmielony proszek, który szybko wietrzeje i zostaje tylko ostro-gorzką przyprawą. 
I mój ukochany pieprz młotkowany. Uwielbiam świeżo mielony pieprz, ale irytuje mnie, że ze stojącego młynka zawsze coś opadnie - najczęściej wtedy, gdy kuchnia jest idealnie czysta. Uwielbiam młynki, które otwór wylotowy mają na górze i dzięki temu nie brudzą szafek. Jednak nie bardzo odpowiada mi kupno gotowej przyprawy, by taki młynek dostać. A tylko takie z wyglądu mi się podobały. Pieprz młotkowany jest idealny, duże, wyczuwalne kawałki pieprzu i te aromat. Dodatkowo, teraz mogę sama tworzyć swoje pieprze smakowe - z kruszonym chilli czy pokruszoną skórką cytrynową.



Moja współpraca z Master Cook Polska nawiązała się przypadkiem, za sprawą Facebooka i grup dyskusyjnych. Paczkę otrzymałam niemal po kilku dniach od rozmowy z Panią Karoliną i... nie mogłam jej nawet podnieść. Ilość przypraw i dodatków wręcz mnie onieśmieliła, a współpraca nabrała bardzo poważnego wyglądu. Przyznaję, że poczułam się wyjątkowo i poważnie potraktowana. 

Moje przepisy są na bieżąco dodawane na tablicy użytkownika Master Cook - zapraszam do odwiedzenia i zaprzyjaźnienia się - https://www.facebook.com/master.cook.397

Wydaje mi się, że to jeszcze nie ostatni post o Przyprawach Premium i niedługo znów się spotkamy. Odpowiadając na pytanie z początku wpisu - Czy zasługują na miano premium? Zdecydowanie tak.

Cytując pierwszy wpis:
"Wracając z urlopu zawsze przywożę ze sobą kulę śniegową, to mój ulubiony suwenir i przy okazji piękna ozdoba. Jednak, gdy wracaliśmy z Egiptu przywiozłam ze sobą mnóstwo przypraw. Ogrom kolorów i odmian przytłoczył mnie na tyle, że skuszona słowami "Helloł maj friend, jak se mas kocanie" wybrałam ich chyba z 30. Doszły herbaty, kawy... jak zobaczyłam rachunek na 99$ to cała magia znikła. Chciałaś babo, to masz."
Teraz już nie chcę przypraw od "Helloł maj friend", znalazłam odpowiedniego dostawcę :) 


Powiązane wpisy:
  1. Spontaniczny konkurs
  2. Przesyłka od Master Cook Polska
  3. Wyniki konkursu
  4. Sajgonki z mięsem z indyka
  5. Bułki nadziane bazylią i szynką parma
  6. Tiramisu
  7. Masło czosnkowe z chilli
  8. Chlebki pita z kurkumą
  9. Żeberka pieczone w coca-coli
  10. Kruche ciasto
  11. Galaretka cytrynowa z musem malinowym
  12. Wołowina w żółtym curry
  13. Pierniczki
  14. Tort galaretkowy z pianką
  15. Kurczak w ziołach prowansalskich z lawendą
  16. Kruche ciasto z wiśniami
  17. Czekoladowy budyń z chilli z wiśniami
  18. Tarta z musem z wątróbki


Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

1. Dziękuję za pozostawienie komentarza.

2. Jeśli masz jakieś pytania to zawsze możesz napisać do mnie maila: mwroblewska@pro.wp.pl

Instagram #gotowanieiblogowanie @gotowanieiblogowanie