Przepis idealny na Wielkanoc :) ale również na kolorowe i efektowne śniadania. Z robienie ich jest łatwiejsze niż się Wam może wydawać.
Składniki:
- jajka ugotowane na twardo
- 1 kg świeżych buraków
- ćwikła z chrzanem od Orzech
Buraki myjemy, obieramy i z pomocą sokowirówki wyciskamy z nich sok. Jajka gotujemy, obieramy i ciepłe wkładamy do miski, wlewamy sok z buraków. Całość odstawiamy do lodówki na 12 godzin. Po tym czasie jajka będą miały piękne różowe białko. Możemy trzymać jajka o kilka godzin dłużej, wtedy będą bardziej zabarwione.
Jajka wyglądają już same przepięknie, moje zostały podane z ćwikłą i pieprzem, co jeszcze spotęgowało różowy kolor.
Jajka z ćwikłą? Dziwnie brzmi.. Ale wygląda apetycznie. Moze kiedyś spróbuję.
OdpowiedzUsuńświetny pomysł, jak moje różowe pierogi :D haha różowa kuchnia ;) www.co-dzis-zgotowac.blog.pl
OdpowiedzUsuńAle pięknie wyglądają!
OdpowiedzUsuńSą świetne ! Kiniecznie musze takie zrobic gdy bedziemy kogos goscili obym tylko wtedy o nich nue zapomniala super pomysl
OdpowiedzUsuń