10:30

Różowe jajka z ćwikłą




Przepis idealny na Wielkanoc :) ale również na kolorowe i efektowne śniadania. Z robienie ich jest łatwiejsze niż się Wam może wydawać.




 Składniki:

Buraki myjemy, obieramy i z pomocą sokowirówki wyciskamy z nich sok. Jajka gotujemy, obieramy i ciepłe wkładamy do miski, wlewamy sok z buraków. Całość odstawiamy do lodówki na 12 godzin. Po tym czasie jajka będą miały piękne różowe białko. Możemy trzymać jajka o kilka godzin dłużej, wtedy będą bardziej zabarwione.

Jajka wyglądają już same przepięknie, moje zostały podane z ćwikłą i pieprzem, co jeszcze spotęgowało różowy kolor.



4 komentarze:

  1. Jajka z ćwikłą? Dziwnie brzmi.. Ale wygląda apetycznie. Moze kiedyś spróbuję.

    OdpowiedzUsuń
  2. świetny pomysł, jak moje różowe pierogi :D haha różowa kuchnia ;) www.co-dzis-zgotowac.blog.pl

    OdpowiedzUsuń
  3. Są świetne ! Kiniecznie musze takie zrobic gdy bedziemy kogos goscili obym tylko wtedy o nich nue zapomniala super pomysl

    OdpowiedzUsuń

1. Dziękuję za pozostawienie komentarza.

2. Jeśli masz jakieś pytania to zawsze możesz napisać do mnie maila: mwroblewska@pro.wp.pl

Instagram #gotowanieiblogowanie @gotowanieiblogowanie