10:30

Kokosowe marzenie z chipsami kokosowymi

 





Kokos to stały mieszkaniec mojej kuchni, najczęściej pod postacią oleju kokosowego i wiórek. Ostatnio namówiłam mojego męża, by kolejny raz spróbował otworzyć świeżego kokosa. Niestety zawsze kończyło się to klęską czy jak to się mówi...  "tego nie da się otworzyć". Tym razem było inaczej. Mój bohater domu ma swój ulubiony sposób na otwieranie kokosa - przecina go piłą ręczną :) Świetny i szybki sposób :)




Składniki:
(4 desery)


Przygotowujemy galaretkę, letnią przelewamy do pucharków i odstawiamy do stężenia. Jogurt naturalny mieszamy z nasionami chia, chipsami kokosowymi i wlewamy na twardą galaretkę. Deser dekorujemy kawałkami świeżego kokosa. Podajemy schłodzony. 






Na zdjęciach:
  • kieliszki do martini Signature - Luminarc

7 komentarzy:

  1. Wow! Jak to smacznie i pięknie wygląda! Aż się głodna zobiłam ;/
    http://nikolaobecna.blogspot.com/

    OdpowiedzUsuń
  2. O kurczę, ale to cudnie wygląda! Zjadłabym :D
    + Obserwuję :)

    OdpowiedzUsuń
  3. Wygląda niesamowicie :)

    OdpowiedzUsuń
  4. Anonimowy26 sierpnia

    Widzę że nie lubisz komentarzy typu "fajny post" ale to naprawdę fajny post �� robie galaretkę jeszcze dziś, bo akurat dziś mija mi 30 dzień diety i 30 wzorowo Zaliczonych treningów, wiec chyba zasługuje na taką galaretkę? Pozdrawiam

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. :) Dziękuję :) Nie lubię tylko, gdy cały komentarz brzmi "fajny post" :) :) Myślę, że zasłużyłaś!

      Usuń
  5. Wygląda cudownie i bardzo apetycznie, muszę namówić mamę na pobawienie się troszkę w kuchni :)
    wkomenda.blogspot.com

    OdpowiedzUsuń

1. Dziękuję za pozostawienie komentarza.

2. Jeśli masz jakieś pytania to zawsze możesz napisać do mnie maila: mwroblewska@pro.wp.pl

Instagram #gotowanieiblogowanie @gotowanieiblogowanie