10:32

Klopsik na przystawkę - w sam raz na jeden gryz



Pamiętacie przepis na gulasz z kruchej miski? Teraz czas na drugi przepis z wykorzystaniem gotowego dania - słoiczka z linii Męska Rzecz - klopsy w sosie pomidorowym. Nie byłabym sobą, gdybym po prostu podgrzała zawartość słoika i tak zwyczajnie zjadła.





Składniki:
(16 babeczek)


Zgodnie z przepisem na kruche ciasto - Ciasto rozwałkowujemy na formę, przykrywamy papierem do pieczenia i obciążamy grochem lub fasolą. Pieczemy 15 minut w temperaturze 180*C. 



Zawartość słoika przekładamy do miseczki, wyławiamy klopsiki i każdy kroimy na cztery kawałki. Ser kroimy w małe kwadraty - na wielkość babeczki. 



Kruchą miseczkę wyciągamy z formy, układamy na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia, napełniamy łyżką sosu, umieszczamy kawałek klopsika i przykrywamy kawałkiem żółtego sera.


Wstawiamy ponownie do piekarnika i pieczemy przez 12 minut w temperaturze 180*C. Po wystudzeniu degustujemy z kieliszkiem dobrego alkoholu - jak na męską rzecz przystało ;)

Zapraszam do odwiedzenia fanpage na Facebooku - Męska Rzecz

4 komentarze:

  1. Lubię takie wytrawne, małe przekąski :)

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. ja też uwielbiam, tylko przy takich małych pysznościach łatwo się zapomnieć ile sztuk już się wchłonęło :) :)

      Usuń
  2. Takie babeczki to świetny pomysł, nie tylko na męskie spotkanie :)

    OdpowiedzUsuń

1. Dziękuję za pozostawienie komentarza.

2. Jeśli masz jakieś pytania to zawsze możesz napisać do mnie maila: mwroblewska@pro.wp.pl

Instagram #gotowanieiblogowanie @gotowanieiblogowanie