Domowe pasty na kanapki są przepyszne, a w dodatku wcale nie zajmują dużo czasu. Polecam spróbować :)
Składniki:
- 20 marynowanych pieczarek od Orzech
- 2 jajka
- 2 łyżki majonezu
- 1 ogórek zielony
- 1/3 pora
- pieprz
Jajka, obrany ogórek i por kroimy na małe kawałki, pieczarki kroimy na cztery części. Wszystkie składniki delikatnie mieszamy i przyprawiamy do smaku pieprzem. Odstawiamy na 2 godziny do lodówki, by pasta nabrała smaku.
Na pewno pyszna, uwielbiam marynowane pieczarki! Fajnie by się skomponował taki dip z mieskiem np. grillowanym
OdpowiedzUsuńUwielbiam wszelkiej maści pasty do kanapek (co prawda króluje pasta z jajka i kiszonego ogórka z rzeżuchą lub szczypiorkiem), a pieczarki marynowane też bardzo lubię (po tatusiu ;)), chętnie wypróbuję Twój pomysł :)
OdpowiedzUsuń