Ugotowana tapioka to przeźroczyste kulki. Osobiście lubię wersje al dente, która po prostu bardziej mi smakuje.
Składniki:
- 400ml mleka kokosowego
- 100g drobnej tapioki od Kuchni Świata
- 1 łyżka cukru trzcinowego
- 6 miękkich moreli
- 1 mango
Tapiokę zalewamy mlekiem i odstawiamy na 1 godzinę. Gdy perełki namiękną zagotowujemy je razem z cukrem. Gotujemy - ciągle mieszając - aż do momentu, gdy będą przeźroczyste. Mango blendujemy na gładkie purre, osobno blendujemy morele.
Pucharek napełniamy kolejno musem z moreli, letnią tapioką i musem z mango. Chłodzimy w lodówce przez 2 godziny.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
1. Dziękuję za pozostawienie komentarza.
2. Jeśli masz jakieś pytania to zawsze możesz napisać do mnie maila: mwroblewska@pro.wp.pl