17:00

Kokosowa tapioka z musami z mango i moreli

 




Ugotowana tapioka to przeźroczyste kulki. Osobiście lubię wersje al dente, która po prostu bardziej mi smakuje. 



Składniki:

Tapiokę zalewamy mlekiem i odstawiamy na 1 godzinę. Gdy perełki namiękną zagotowujemy je razem z cukrem. Gotujemy - ciągle mieszając - aż do momentu, gdy będą przeźroczyste. Mango blendujemy na gładkie purre, osobno blendujemy morele. 

Pucharek napełniamy kolejno musem z moreli, letnią tapioką i musem z mango. Chłodzimy w lodówce przez 2 godziny.



Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

1. Dziękuję za pozostawienie komentarza.

2. Jeśli masz jakieś pytania to zawsze możesz napisać do mnie maila: mwroblewska@pro.wp.pl

Instagram #gotowanieiblogowanie @gotowanieiblogowanie