14:07

Marchewki z ciasta francuskiego





Świetna dekoracja wielkanocnego stołu czy koszyka! Niezwykle proste i efektowne wielkanocne marchewki :) Polecam nadzianie marchewek klasyczną sałatką warzywną lub sałatką z tuńczykiem. 



Składniki:
  • ciasto francuskie
  • jajko
  • 6 łyżek wody
  • barwnik spożywczy pomarańczowy
  • koperek
Piekarnik nagrzewamy do 200*C. Blaszkę wykładamy papierem do pieczenia.
Z folii aluminiowej formujemy stożki, jajko roztrzepujemy z wodą i kilkoma kroplami barwnika spożywczego. 

Ciasto francuskie tniemy nożem lub nożyczkami na paski szerokości ok. 1cm. Paski owijamy wokół aluminiowego rożka i układamy na blaszce. Gotowe marchewki smarujemy jajkiem z barwnikiem. Pieczemy 10-12 minut.

Marchewki dekorujemy koperkiem.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

1. Dziękuję za pozostawienie komentarza.

2. Jeśli masz jakieś pytania to zawsze możesz napisać do mnie maila: mwroblewska@pro.wp.pl

Instagram #gotowanieiblogowanie @gotowanieiblogowanie