Świetna dekoracja wielkanocnego stołu czy koszyka! Niezwykle proste i efektowne wielkanocne marchewki :) Polecam nadzianie marchewek klasyczną sałatką warzywną lub sałatką z tuńczykiem.
Składniki:
- ciasto francuskie
- jajko
- 6 łyżek wody
- barwnik spożywczy pomarańczowy
- koperek
Piekarnik nagrzewamy do 200*C. Blaszkę wykładamy papierem do pieczenia.
Z folii aluminiowej formujemy stożki, jajko roztrzepujemy z wodą i kilkoma kroplami barwnika spożywczego.
Z folii aluminiowej formujemy stożki, jajko roztrzepujemy z wodą i kilkoma kroplami barwnika spożywczego.
Ciasto francuskie tniemy nożem lub nożyczkami na paski szerokości ok. 1cm. Paski owijamy wokół aluminiowego rożka i układamy na blaszce. Gotowe marchewki smarujemy jajkiem z barwnikiem. Pieczemy 10-12 minut.
Marchewki dekorujemy koperkiem.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
1. Dziękuję za pozostawienie komentarza.
2. Jeśli masz jakieś pytania to zawsze możesz napisać do mnie maila: mwroblewska@pro.wp.pl