22:32

Krewetki z kozim serem



Gdy wracałam do domu to wiedziałam, że muszę kupić krewetki, koperek i białe wino. Dlaczego??
Dostałam kozi ser, bo ponoć ma 'za intensywny zapach"  :) :) :) 




Składniki na 5 kieszonek:
  • 20 krewetek
  • koperek
  • 2 ząbki czosnku
  • 50g masła
  • 100g sera koziego
  • cytryna
  • pieprz i sól
  • folia aluminiowa


Robimy kieszonki z folii aluminiowej: folię składamy na pół i zawijamy brzegi. Przygotowujemy 5 sztuk. Nagrzewamy piekarnik do 170*C.

Krewetki nie są trudne we współpracy. Wystarczy je umyć, obrać, wyciąć jelito. Oczyszczone skrapiamy sokiem z cytryny, przyprawiamy pieprzem i solą. Odstawiam na 15min do lodówki. Kroimy koperek, czosnek w cieniutkie plasterki i przygotowujemy pięć małych kosteczek masła.
Ser dzielimy na małe kawałki i szykujemy również pięć porcji.

Do przygotowanych kieszonek wsadzamy 5 krewetek, kawałki sera koziego, szczypta koperku, kilka plasterków czosnku, mała kosteczka masła, zawijamy brzegi i pieczemy przez 12-15 minut.




Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

1. Dziękuję za pozostawienie komentarza.

2. Jeśli masz jakieś pytania to zawsze możesz napisać do mnie maila: mwroblewska@pro.wp.pl

Instagram #gotowanieiblogowanie @gotowanieiblogowanie