Gdy wracałam do domu to wiedziałam, że muszę kupić krewetki, koperek i białe wino. Dlaczego??
Dostałam kozi ser, bo ponoć ma 'za intensywny zapach" :) :) :)
Składniki na 5 kieszonek:
- 20 krewetek
- koperek
- 2 ząbki czosnku
- 50g masła
- 100g sera koziego
- cytryna
- pieprz i sól
- folia aluminiowa
Robimy kieszonki z folii aluminiowej: folię składamy na pół i zawijamy brzegi. Przygotowujemy 5 sztuk. Nagrzewamy piekarnik do 170*C.
Krewetki nie są trudne we współpracy. Wystarczy je umyć, obrać, wyciąć
jelito. Oczyszczone skrapiamy sokiem z cytryny, przyprawiamy pieprzem i
solą. Odstawiam na 15min do lodówki. Kroimy koperek, czosnek w cieniutkie plasterki i przygotowujemy pięć małych kosteczek masła.
Ser dzielimy na małe kawałki i szykujemy również pięć porcji.
Do przygotowanych kieszonek wsadzamy 5 krewetek, kawałki sera koziego, szczypta koperku, kilka plasterków
czosnku, mała kosteczka masła, zawijamy brzegi
i pieczemy przez 12-15 minut.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
1. Dziękuję za pozostawienie komentarza.
2. Jeśli masz jakieś pytania to zawsze możesz napisać do mnie maila: mwroblewska@pro.wp.pl