Smażony, pieczony, z grilla - każda wersja camemberta na gorąco jest wspaniała. Dziś wersja smażona na oleju rzepakowym. Stosuję rafinowany olej rzepakowy w swojej kuchni i cenię go za to, że nie tylko podkreśla smak moich potraw, ale także dlatego, że jest naszym rodzimym skarbem. Taka polska oliwa.
Składniki:
- 2 serki camembert
- 1 jajko
- łyżka pociętych suszonych pomidorów
- dwie łyżeczki ziół prowansalskich
- szczypta suszonego chili
- 3 łyżki oleju rzepakowego rafinowanego
Jajko
roztrzepujemy, moczymy w nim serek a następnie obsypujemy go przyprawami..
Czynność powtarzamy dwa razy. Olej rzepakowy rozgrzewamy na patelni, na
gorący wkładamy ser i smażymy po 3 minuty z każdej strony. Podajemy na
gorąco.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
1. Dziękuję za pozostawienie komentarza.
2. Jeśli masz jakieś pytania to zawsze możesz napisać do mnie maila: mwroblewska@pro.wp.pl