Tyle jagód w jednej muffince znajdziecie tylko... w swoich własnych muffinkach, zrobionych w domu. Smakują bosko, niczym mocno nadziane jagodzianki, tylko szybsze i łatwiejsze w przygotowaniu. Przepiękne papilotki w kształcie złotego tulipana znajdziecie w magicznym sklepie PapilArt.
Składniki:
suche:
- 250g mąki
- 1 szklanka cukru
- 1 łyżeczka sody
- 1 łyżeczka proszku do pieczenia
- 1 szklanka mleka
- 1/2 szklanki oleju
- 2 jajka
- 300g jagód
- 100g białej czekolady
Suche składniki mieszamy i przesiewamy. Jajka roztrzepujemy z mlekiem i olejem. Mokre składniki wlewamy do suchych i delikatnie mieszamy, dodajemy jagody i pociętą w drobną kosteczkę białą czekoladę.
Nagrzewamy piekarnik do 180*C, formę na muffinki wykładamy natłuszczonymi papilotkami i napełniamy je ciastem do 3/4 wysokości. Pieczemy 25 minut (wysokie papilotki „tulipany”) lub do suchego patyczka.
pyszny pomysł na dodanie białej czekolady
OdpowiedzUsuńJagody z białą czekoladą bardzo się lubią :) Cudeńka!
OdpowiedzUsuńhttps://rankiemwszystkolepsze.blogspot.com/