Chciałam zrobić pesto, ale plany zepsuła mi bazylia, której po prostu zabrakło w domu. Użyłam więc innych zielonych składników i wyszło mi coś całkiem dobrego :) Sami zobaczcie.
Składniki:
- 30 orzechów arachidowych obranych
- 5 liści sałaty strzępiastej
- 2 łyżki oleju z awokado
- 2 łyżki oleju lnianego
- 1 awokado
- 5 ugotowanych zielonych szparagów
- pieprz do smaku
Wszystkie składniki miksujemy ze sobą na gładką masę (w mojej widać małe kawałki orzeszków, no ale nie dorobiłam się jeszcze blendera), doprawiamy i odstawiamy na 15 minut. Gotujemy makaron, odcedzamy i jeszcze ciepły łączymy z masą szparagową. Podajemy na ciepło.
Wygląda cudownie :-) makaron to ja mogłabym jeść codziennie :-)
OdpowiedzUsuńTo pesto jest bardzo zdrowe...!
OdpowiedzUsuń