Składniki
- 2 szklanki mleka kokosowego od Kuchni Świata
- 1 szklanka mleka
- 1 szklanka płatków ryżowych
- 200g malin
- 2 łyżki cukru trzcinowego
Oba mleka zagotowujemy, dodajemy płatki ryżowe i gotujemy około pięciu minut - ciągle mieszając. Na zimną patelnie wrzucamy maliny wraz z cukrem i na małym ogniu smażymy do uzyskania konsystencji dżemu.
Omnomnom. To już mam niezłą alternatywę dla mojego nudnego śniadania bo przyznam, że płatki owsiane stają mi w gardle powoli i wolę wyjść głodna niż to przełknąć... (Może jakieś propozycje by znów stały się 'jadalne'?)
OdpowiedzUsuńJeżeli mogę to owszem zostawię linka do siebie :) http://wkolorzepapieru.blogspot.com/
Tematyka odmienna ale i tak mam nadzieję, że się nie zanudzisz :)
Pewnie! Zaraz chętnie wpadnę ;)
Usuń