Kolejna wersja serniczków - tym razem w wersji czekoladowej. Pyszne nadzienie z truskawek otoczone rozpływającą się masą budyniowo-serową.. pycha :)
Składniki:
- budyń czekoladowy
- 500g mielonego sera białego
- 3 jajka
- 3 łyżki cukru trzcinowego nierafinowanego
- 200g ciastek (dowolnych, u mnie to domowe ciastka owsiane)
- 2 łyżki oleju kokosowego
- świeże truskawki
Jajka ubijamy z cukrem na gęsty kogel-mogel, dodajemy ser i miksujemy 2 minuty. Gdy budyń wystygnie dodajemy go do masy serowej i miksujemy na gładką masę.
Ciastka rozdrabniamy i blendujemy razem z olejem kokosowym. Gotową masą ciasteczkową wykładamy foremki papilotek, układamy kilka truskawek i wlewamy masę serową do 3/4 wysokości papilotki.
Serniczki pieczemy 15 minut w temperaturze 180*C, zmniejszamy do 120*C i pieczemy jeszcze 40minut. Zostawiamy do wystygnięcia w piekarniku.
Ależ pyszności!!!! Mmmmmmmmmmmmm... Zjadło by się :)
OdpowiedzUsuńWow... doczekałam się pierwszego komentarza na blogu :)
OdpowiedzUsuńI wow wow wow...brałabym w ten śnieg!!!!
OdpowiedzUsuń