11:00

Muffinki z jagodami i białą czekoladą




Tyle jagód w jednej muffince znajdziecie tylko... w swoich własnych muffinkach, zrobionych w domu. Smakują bosko, niczym mocno nadziane jagodzianki, tylko szybsze i łatwiejsze w przygotowaniu. Przepiękne papilotki w kształcie złotego tulipana znajdziecie w magicznym sklepie PapilArt.

 
Składniki:
suche:
  • 250g mąki
  • 1 szklanka cukru
  • 1 łyżeczka sody
  • 1 łyżeczka proszku do pieczenia
mokre:
  • 1 szklanka mleka
  • 1/2 szklanki oleju
  • 2 jajka
dodatkowo 
  • 300g jagód
  • 100g białej czekolady


Suche składniki mieszamy i przesiewamy. Jajka roztrzepujemy z mlekiem i olejem. Mokre składniki wlewamy do suchych i delikatnie mieszamy, dodajemy jagody i pociętą w drobną kosteczkę białą czekoladę.

Nagrzewamy piekarnik do 180*C, formę na muffinki wykładamy natłuszczonymi papilotkami i napełniamy je ciastem do 3/4 wysokości. Pieczemy 25 minut (wysokie papilotki „tulipany”) lub do suchego patyczka.
 
 












2 komentarze:

  1. pyszny pomysł na dodanie białej czekolady

    OdpowiedzUsuń
  2. Jagody z białą czekoladą bardzo się lubią :) Cudeńka!
    https://rankiemwszystkolepsze.blogspot.com/

    OdpowiedzUsuń

1. Dziękuję za pozostawienie komentarza.

2. Jeśli masz jakieś pytania to zawsze możesz napisać do mnie maila: mwroblewska@pro.wp.pl

Instagram #gotowanieiblogowanie @gotowanieiblogowanie