12:06

Schab z serem pleśniowym i gruszkami



Inny sposób na schab, tym razem zapieczony z gruszkami i serem pleśniowym.


Składniki:
  • 4 kotlety ze schabu
  • 2 czerwone cebule
  • 4 gruszki 

  • sól, pieprz
  • 2 gałązki rozmarynu 

  • 150 ml śmietany 
kremówki
  • 250g sera pleśniowego z niebieską pleśnią
  • 50g orzechów włoskich

Cebulę i gruszki obieramy, kroimy w kostkę, podsmażamy na patelni na złoto. Schab rozbijamy, doprawiamy solą i pieprzem, podsmażamy z obu stron.


W naczyniu żaroodpornym układamy schab, gruszki z cebulą oraz gałązki rozmarynu. Całość zalewamy śmietaną, dodajemy pokruszony ser i orzechy włoskie.

Naczynie wkładamy do nagrzanego do 180*C piekarnika, zapiekamy przez 25 minut. 






1 komentarz:

1. Dziękuję za pozostawienie komentarza.

2. Jeśli masz jakieś pytania to zawsze możesz napisać do mnie maila: mwroblewska@pro.wp.pl

Instagram #gotowanieiblogowanie @gotowanieiblogowanie