11:00

Tarta z brokułami, szynką i serami


Tarta wytrawna, która idealnie pasuje na śniadanie, obiad lub kolację. Danie można przygotować z wyprzedzeniem, a przed samym podaniem tylko chwilę odgrzać w piekarniku. Smakuje wspaniale!

Składniki:


Tartę przygotowujemy zgodnie z przepisem, upieczony spód studzimy. Brokuły gotujemy al dente.

Żółty ser ścieramy na tarce, mieszamy z jajkiem, jogurtem greckim, pociętą na paski szynką, doprawiamy solą i pieprzem. Przygotowany sos jogurtowy wlewamy na upieczony spód, układamy brokuły, pomidorki koktajlowe i kawałki mozzarelli. Pieczemy przez 30 minut w temperaturze 180*C.







1 komentarz:

  1. Wyglada super!
    Kolorowy, wiosenny obiad - bardzo mi sie podoba!
    :)

    OdpowiedzUsuń

1. Dziękuję za pozostawienie komentarza.

2. Jeśli masz jakieś pytania to zawsze możesz napisać do mnie maila: mwroblewska@pro.wp.pl

Instagram #gotowanieiblogowanie @gotowanieiblogowanie